torstai 28. maaliskuuta 2013

Uusia näyttelyjä!

Kesä 2013 Nauvossa tuo mukanaan uusia ja uuniikkeja näyttelyjä

Merenkulkutalo tulee esittämään 1800-luvun turunmaalaista merenkulkua kahden eri näyttelyn kautta. Venäjän vallan aika oli Suomalaisen merenkulun kukoistuskautta ja monet merimiehet Korppoosta, Nauvosta, Paraisista Turusta ja Kemiöstä purjehtivat maailman meriä venäläisen lipun alla. Turunmaalaiset merimiehet ylläpitivät yhteyttä valtavan Venäläisen imperiumin itäisten ja läntisten puoliskojen välillä. Siperian takaa idässä oleva Alaska oli Venäjän kaukaisin hallinto-alue. 

Siperian takaa näyttelyssä on esillä täysin tuntemattomia ja sensaatiomaisia esineitä. Nämä esineet eivät ole olleet yleisön nähtävillä vuosisataan sillä suurin osa näistä esineistä ovat olleet piilotettuina ja unohdetuina eri suomalaisten koulujen kellareissa ja ullakoiden perukoilla. Nyt nämä unohdetut ja uudelleen löydetyt esineet ovat esillä Nauvossa kesällä 2013!

Sisällöltään yhtä dramaattinen on kesän toinen näyttely "Hahmoja meressä". Tässä näyttelyssä voi huomata miten kova ja anteeksiantamaton meri oli aluksille jotka purjehtivat meidän lähivesissä noin 200 vuotta sitten.

 
Kuva 1. Kajakin pienoismalli Alaskasta noin 1865.
Kesän näyttelyssä huomioidaan Turun merenkulkukoulun 200-vuotista taivalta joka alkoi koulun perustamisella 1813. Osa esillä olevista esineistä ovat peräisin navigaatiokoulun, tätä nykyään Aboa Maren unohdetuista kokoelmista. Nimilistat turunmaalaisista merenkulkijoista julkaistaan näyttelyn yhteydessä. Tässä on siis ainutlaatuinen tilaisuus sukututkimukselle!

Voimme siis odottaa jännää museokesää Nauvoon ja Paraisille!

Kuvat
Kuva 1. Marcus Lepola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti